main logo
740

Bomba meteo în SUA: Poduri și autostrăzi distruse, mașini luate pe sus

În Nebraska sunt cele mai grave inundații din ultima jumătate de secol. Sunt cel puțin doi morți, zeci de oameni refugiați pe acoperișuri au fost salvați cu elicopterul, iar alte câteva mii au primit ordin de evacuare.

Bomba meteo în SUA: Poduri și autostrăzi distruse, mașini luate pe sus

Guvernatorul a declarat stare de urgență în 53 de comitate și spune că o treime din suprafața statului a fost afectată de inundații, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Poduri distruse, autostrăzi sfârtecate de forța uriașă a puhoaielor, mașini luate de viituri, cirezi de vite pierdute în mijlocul zonelor inundate.

Iată ce a lăsat în urmă un ciclon asemuit cu o “bombă meteo” de către meteorologii de la televiziunile americane. Frontul atmosferic a adus furtuni violente care, zilele trecute, s-au năpustit peste Vestul mijlociu al Americii, cu vânt ca la uragane și precipitații intense.

Inundațile pe zone extinse sunt agravate de topirea zăpezii, pentru că a nins foarte mult în lunile de iarnă.

În Darlington, Wisconsin, de mai bine de un sfert de secol nu au mai fost inundaţii de asemenea proporții, spun autorităţile locale.

Orașul Freemont din Nebraska, cu 26.000 de locuitori, a devenit o insulă după ce toate şoselele de intrare şi ieşire au fost inundate încă de vineri. Guvernatorul statului a făcut turul regiunilor calamitate.

„Cred că acestea au fost cele mai extinse și severe inundații din ultima jumătate de secol”. a spus Guvernatorul.

Câteva zile la rând, echipele de salvatori au venit în ajutorul sinistraților. Însă apele nu se vor retrage prea curând din zonele inundate de-a lungul râurilor Mississippi și Missouri... Și probabil, situația se va înrăutăți, pentru că temperaturile ridicate înseamnă și mai multă zăpadă topită în timp scurt.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării