main logo
1054

Bogătași din UE, jefuiți cu carduri clonate la Chișinău

O grupare specializată în fabricarea și punerea în circulație a cardurilor și a altor instrumente de plată false a fost deconspirată de oamenii legii.

Bogătași din UE, jefuiți cu carduri clonate la ChișinăuCarduri de plată false, puse în circulație de un bărbat din Capitală

În urma măsurilor speciale de investigații, s-a stabilit că, organizatorul grupării, un bărbat de 42 de ani din Chișinău (condamnat anterior în una din țările UE pentru infracțiuni similare), își desfășura activitatea infracțională într-un apartament din Capitală, transmite Știri.md

Cu ajutorul unui utilaj sofisticat de ultimă generație, suspectul clona cardurile bancare, inclusiv PIN-codurile și prin diferite modalități ilegale primea din afara țării, preponderent țările UE, informație de pe cardurile persoanelor fizice care dețin conturi bancare cu mijloace bănești de proporții. 

Ulterior, informația era imprimată sau stocată pe alte benzi (clonuri), iar prin diferite scheme frauduloase sustrăgeau bani de pe conturile persoanelor terțe. În activitatea dată, ultimul a atras și alte persoane, repartizând roluri pentru fiecare în parte.

Recent, oamenii legii au descins la domiciliile suspectului și în mașina acestuia. Pe lângă utilajele care permiteau copierea datelor de pe cardurile bancare, au fost depistate și ridicați peste 11.000 de euro și 650 de dolari. 

Organizatorul grupării a fost reținut și riscă închisoare de la 4 la 8 ani. 

Totodată, sunt efectuate acțiuni de urmărire penală pentru a stabili toate persoanele implicate în comiterea infracțiunii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării