main logo
79004

Blogger: Imagini cu pasagera din Audi. Șoferul poate scăpa de pușcărie

În spațiul public au apărut imagini cu presupusa pasageră aflată în automobilul de model Audi în momentul terbilului accident în centrul Chișinăului.

Blogger: Imagini cu pasagera din Audi. Șoferul poate scăpa de pușcărieColaj: știri.md

Bloggerul Eugen Luchianiuc scrie pe blogul său că anume această tânără e pasagera din Audi.

Mai mult, bloggerul scrie că din stories-urile postate pe internet pasagera nu prea regretă ceea ce s-a întâmplat, transmite Știri.md.

Totodată, un avocat apropiat blogului luchianiuc.com a comentat pedeapsa pe care o riscă șoferul automobilului Audi care a ucis doi oameni.

"Art. 264 alin. 5 din Codul Penal al Republicii Moldova prevede: Încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare ce a cauzat din imprudenţă decesul a două sau mai multor persoane, se pedepseşte cu închisoare de la 6 la 10 ani cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Totodată, dacă persoana vinovată de producerea accidentului recunoaște săvârșirea faptelor, își recunoaște vina pentru săvârșirea infracțiunii, cauza se judecă pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală, cu alte cuvinte, în cadrul ședinței de judecată procurorul citește probele care au fost administrate, iar inculpatul recunoaște toate faptele incriminate.

În astfel de cazuri, noua limită minimă şi maximă de pedeapsă sub formă de închisoare este de la 4 ani până la 6 ani şi 8 luni închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport deoarece acesta beneficiază conform art. 3641alin. (8) Cod de procedură penală, de o reducere cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei cu închisoare.

Mai mult, dacă inculpatul se căiește sincer în cele săvârşite, vinovăţia în comiterea faptei imputate o recunoaște pe deplin, comunică instanţei circumstanţele în care a fost săvârşită infracţiunea, la evidenţa medicului narcolog sau psihiatru nu se află, anterior nu a fost condamnat, infracţiunea a fost comisă din imprudenţă și recuperează prejudiciile succesorilor părţilor vătămate, șoferului responsabil de accident i se pot aplica prevederile art. 90 Cod Penal.

Adică, dacă la stabilirea pedepsei cu închisoare pe un termen de cel mult 5 ani pentru infracţiunile săvârşite cu intenţie şi de cel mult 7 ani pentru infracţiunile săvârşite din imprudenţă, instanţa de judecată, ţinând cont de circumstanţele cauzei şi de persoana celui vinovat, va ajunge la concluzia că nu este raţional ca acesta să execute pedeapsa stabilită, ea poate dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicate vinovatului, indicând neapărat în hotărâre motivele condamnării cu suspendare condiţionată a executării pedepsei şi perioada de probaţiune sau, după caz, termenul de probă.

În acest caz, instanţa de judecată dispune neexecutarea pedepsei aplicate dacă, în perioada de probaţiune sau, după caz, termenul de probă pe care l-a fixat, condamnatul nu va săvârşi o nouă infracţiune şi, prin respectarea condiţiilor probaţiunii sau, după caz, a termenului de probă, va îndreptăţi încrederea ce i s-a acordat.

În concluzie, șoferul responsabil de accidentul din această noapte, are toate șansele să scape de pușcărie, iar pedeapsa ce îi poate fi aplicată acestuia, poate fi una condiționată", scrie bloggerul.

Știri.md amintește că un taximetrist și pasagerul său au murit în urma accidentului groaznic din Capitală. Cel care a provocat accidentul a fost reținut pentru 72 de ore în izolatorul de detenție provizorie al poliţiei Chişinău.

Menționăm că conform unor surse, totul s-a întâmplat din cauza unui pariu în baza căruia cel care ajungea primul la punctul stabilit de cei doi câștiga 50 de euro.

Citește și: Momentul accidentului cumplit, filmat în Chișinău: 2 morți

Citește și: Accident teribil în centrul Chișinăului: 2 morți. Primele imagini

Citește și: Dosar penal: Poliția explică cum s-a produs accidentul grav din Chișinău

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării