24 iun, 2019 13:32
383
0
Blocul avariat din Otaci va fi demolat. Cine va efectua lucrările
24 iun, 2019 13:32
383
0

Blocul avariat de la Otaci, raionul Ocniţa va fi demolat. Despre aceasta a anunțat astăzi în cadrul ședinței Guvernului, ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan. Însă, potrivit lui, demolatorul încă nu a fost determinat.

Foto: tv8.md

„Funcția demolării se află în subordinea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) cu care noi vom conlucra. Sâmbătă la fața locului s-a deplasat un grup de experți pentru a evalua situația în cauză. Blocul avariat a fost investigat. De asemenea, au mai fost cercetate cinci clădiri din vecinătate și o școală”, a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Vineri, în cadrul Comisiei pentru situații excepționale, convocată la Guvern, a fost adoptată o decizie conform căreia familiile care şi-au pierdut locuințele în urma prăbușirii blocului din Otaci vor beneficia de suport financiar din partea autorităților.

În acest context, Vadim Brînzan a declarat că Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) trebuie să identifice împreună cu MAI un evaluator pentru a determina cât mai curând posibil suma despăgubirilor necesare de fi efectuate din Fondul de rezervă pentru situații excepționale.

În seara zilei de 19 iunie a avut loc prăbușirea construcției unei scări a unui bloc de locuit cu nouă etaje din orașul Otaci, Ocnița. Victime nu au fost înregistrate, oamenii fiind evacuați înainte de producerea accidentului.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter