30 iunie, 13:31
175
0
Bilanțul accidentelor cu implicarea motocicletelor: 99 cazuri în 6 luni
30 iunie, 13:31
175
0

99 de motocicliști au avut de suferit de la începutul acestui an după ce au fost implicați în accidente rutiere.

Foto: diez.md

Datele au fost prezentate oficial de către Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP, transmite Știri.md.

Ca urmare, în urma accidentelor 9 persoane au decedat, iar altele 106 au fost traumatizate, iar principalele cauze fiind starea de ebrietate, viteza de deplasare și starea tehnică a mijlocului de transport.

Unul dintre aceste accidente a avut loc în weekend, în satul Beleavinţi din raionul Briceni, unde un bărbat de 36 de ani, fiind beat a urcat la ghidonul unei motociclete, fără număr de înmatriculare, iar ca pasager îl avea pe prietenul său de 46 de ani.

La un moment dat a pierdut controlul motocicletei și cu viteză s-a lovit în gardul unei gospodării. În urma impactului, între cei doi s-a iscat un conflict, iar șoferul intenționat și-a abandonat amicul care suferise diferite traumatisme, astfel părăsind și locul accidentului.

La scurt timp, pasagerul a fost văzut pe marginea drumului de către un conducător auto, care a solicitat ambulanța, însă din păcate, până la sosirea acesteia, bărbatul a decedat. Ulterior, conducătorul moto a fost depistat de poliție la domiciliu. Acesta a fost testat alcoolscopic în urma căruia s-a stabilit o concentrație de 0,40 mg/l în aerul expirat.

În acest sens, oamenii legii reamintește și solicită conducătorilor de moto să:
- nu urce la volan dacă au consumat alcool;
- nu conducă cu viteză și să fie atenți în trafic;
- poartă echipament de protecție și elemente reflectorizante.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter