main logo
463

Bilanț CNA: 21 de persoane, arestate și sechestru de 1,5 milioane de lei

Centrul Național Anticorupție (CNA) a publicat sinteza săptămânii în urma evenimentelor care s-au petrecut în perioada 13 - 19 mai 2019.

Bilanț CNA: 21 de persoane, arestate și sechestru de 1,5 milioane de leiBilanț CNA: 21 de persoane, arestate și sechestru de 1,5 milioane de lei

Astfel, Agenţia de recuperare a bunurilor infracţionale (ARBI) din cadrul CNA a pus sechestru pe bunuri în valoare de 1,5 milioane de lei şi a efectuat investigaţii financiare în baza a 107 delegaţii ale procurorilor, transmite Știri.md

Totodată, Direcţia analitică a efectuat 11 analize operaţionale în privința a 119 persoane, iar 33 de analize fiind în proces de elaborare.

Pentru moment în izolatorul CNA se află 6 persoane, 13 sunt în penitenciar și 2 sunt plasate în arest la domiciliu.

Direcţia generală urmărire penală a transmis spre soluţionare 17 cauze penale.

Direcţia legislaţie a expediat autorilor 16 rapoarte de expertiză anticorupţie şi 10 avize. 15 materiale sunt în proces de examinare.

În perioada de referință, au fost transmise spre soluţionare 8 cauze penale, 17 dosare au fost pornite şi altele 5 au fost recepţionate de la alte instituţii. De asemenea, au fost iniţiate 18 procese penale.

Totodată, în cancelaria Centrului au fost înregistrate 1.155 de materiale, dintre care 32 de petiţii.

La linia naţională anticorupţie au fost recepţionate 68 de apeluri, dintre care 5 sunt de competenţa CNA. 

Direcţia educaţie anticorupţie a continuat instruirile în domeniul ocrotirii sănătăţii, în cadrul ANP şi IGP. În total, timp de o săptămână, au fost organizate 32 de instruiri pentru 1.672 de audienţi. În această săptămână, sunt planificate 21 de instruiri.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării