main logo
3241

Bilanț: 328 de morți în R. Moldova. Cine sunt noile victime ale virusului

Încă 5 persoane au decedat în R. Moldova după ce au luptat mai multe zile cu noul tip de coronavirus.

Bilanț: 328 de morți în Moldova. Un doctor e printre cele 5 victime noiFoto: unsplash.com

Despre aceasta anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, transmite Știri.md.

Potrivit sursei citate, este vorba despre un bărbai și 2 femei, dar și doi angajați ai sistemului medical din țară:

Deces 324: Bărbat de 70 ani, din mun. Bălţi, internat la Spitalul Clinic Bălţi, pe data de 25.05.2020. Comorbidităţi: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. III, obezitate gr. III. 

Deces 325: Femeie de 56 ani, din r-nul Sîngerei, transferată de la IMSP SR Sîngerei, la Spitalul Clinic Bălţi, pe data de 29.05.2020. Comorbidităţi: ciroză hepatică, tuberculoză pulmonară infiltrativă.

Deces 326: Femeie de 66 ani, din r-nul Orhei, internată la IMSP SR Orhei, pe data de 30.05.2020. Comorbidităţi: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. II, pielonefrită cronică. 

Deces 327: Vasile Petruleac, şofer de ambulanţă, în vârstă de 63 ani, confirmat pozitiv cu COVID-19, care activa în cadrul substaţiei de asistenţă medicală urgentă Râşcani, Chişinău. Acesta a fost internat pe data de 2 iunie, la Spitalul Clinic Republican, în stare gravă. A decedat pe data de 5 iunie. Sincere condoleanţe familiei şi colegilor.

Deces 328: Corneliu Rotaru, medic urolog, de 46 ani, confirmat pozitiv cu COVID-19. Internat pe data de 12 mai la Institutul de Medicină Urgentă. Un foarte bun specialist, care s-a dedicat cu profund devotement şi responsabilitate profesiei şi pacienţilor, activând timp de 19 ani în cadrul Institutului de Medicină Urgentă. Condoleanțe colegilor și familiei.

Știri.md reamintește că în total, sistemul medical a pierdut 16 lucrători medicali, confirmați cu infecția COVID-19.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării