main logo
4936

Bătrână, agresată pentru că vindea verdețuri. Precizarea poliției

După ce pe rețele de socializare au apărut imagini în care se observă cum o bătrânică se ia la încăierare cu un om al legii, poliția a venit cu câteva precizări.

Bătrână, agresată pentru că vindea verdețuri. Precizarea polițieiColaj: știri.md

Astfel, potrivit unui comunicat, forțele de ordine au intervenit la fața locului, după ce în jurul orei 11:00, o angajată a sectorului de poliție al IP Râșcani a fost solicitată telefonic de către locatarii blocului, amplasat pe bd. Moscova, pe faptul că la intersecția străzii Matei Basarab și bd. Moscova, de către persoane în etate este organizat și desfășurat comerț stradal neautorizat, transmite Știri.md

Deplasându-se la locul faptei, oamenii legii au constatat că 5 persoane în etate au improvizat o piață neautorizată și comercializau produse agricole, cultivate în condiții casnice.

Patru din cele 5 persoane s-au conformat cerințelor legale ale forțelor de ordine, de a se deplasa la piața autorizată de către APL, care se află la 100 de metri distanță, iar doamna cu pricina categoric a refuzat deplasarea la piață, invocând diferite motive, comunicând de 4 ori nume de familii și date eronate. 

"În contextul celor expuse, doamnei i s-a cerut să urmeze angajații la Sectorul de Poliție pentru identificare și întocmirea unui proces-verbal cu privire  la contravenție, iar ultima a ignorat cerințele.

Astfel, în urma acțiunilor polițistului, care sunt reflectate și în imaginile video, Direcția inspectare efectiv a IGP a inițiat o anchetă de serviciu în cadrul căreia vor fi stabilite toate circumstanțele cazului și corectitudinea comportamentului angajatului Poliției", spun reprezentanții poliției. 

Totuși, dacă ancheta va stabili că angajatul și-a depășit atribuțiile de serviciu și a acționat contrar legii, polițistul va fi sancționat conform legislației.

Știri.md amintește că un polițist a fost surprins cum aplică forța asupra unei bătrâne care vindea verdețuri pe o stradă din Capitală.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării