main logo
10887

Bătaie mortală la Costești: 112 publică înregistrări audio

După ce rudele băiatului din Costești, bătut până la moarte în noaptea de Revelion, au declarat că asistența medicală de urgență a fost acordată foarte târziu, Serviciul 112 vine cu precizări.

Bătaie mortală la Costești: 112 publică înregistrări audioColaj: știri.md

Potrivit unui comunicat emis presei, la data de 01.01.2020 în intervalul de timp 01:00-02:30 Serviciul 112 a recepționat în total 6 apeluri de la trei persoane cu referință la acest caz, transmite Știri.md.

Serviciul 112 precizează că primul apel în care a fost comunicat despre cazul mediatizat a fost preluat la ora 01:44. 

În cadrul discuției cu Operatorul 112, apelantul solicită intervenția ambulanței și comunică Operatorului 112 precum că un băiat a căzut de sine stătător și și-a pierdut cunoștința. În cadrul apelului, apelantul nu comunică despre unele acte de violență.

Operatorul 112 a procesat informația și a transmis fișa apelului de urgență la dispeceratul de Ambulanță Centru la ora 01:46.

Ulterior, operatorii 112 au recepționat încă 4 apeluri.

"La ora 01:45 o altă persoană care a apelat a anunțat despre faptul ca doi tineri s-au bătut, iar unul dintre ei este în stare inconștientă. După preluarea tuturor datelor, cazul a fost trimis la Ambulanță și Poliție.

La ora 01:53 o a treia persoană apelează Serviciul 112 comunică că “a văzut din casă că s-au bătut niște băieți, iar unul este inconștient”.

Ultimul apel a fost efectuat la ora 02:18, unde apelantul anunță că informația oferită inițial nu corespunde realității și solicită și intervenția Poliției. La fel în cadrul acestui apel, persoana care a apelat confirmă că ambulanța a ajuns la fața locului", menționează Serviciul 112.

Știri.md amintește că Dumitru a murit pe 5 ianuarie 2020, ora 10:30, la Spitalul de Urgență din Chișinău, după ce a fost snopit în bătaie de mai multe persoane în seara de Revelion. 

Dumitru Jomir va fi înmormântat sâmbătă ora 10:00, în satul Costești. 

Mai jos vă prezentăm înregistrările audio cu discuția telefonică dintre apelant și Operatorul 112:

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării