main logo
47297

Bătaie între o mamă și 4 tinere. Dodon cere retragerea vizei de ședere

Președintele țării, Igor Dodon, solicită instituțiilor abilitate să retraga viza de ședere a studentelor de origine arabă care au bătut în plină stradă o femeie însoțită de copilul ei minor.

Bătaie între o mamă și 4 tinere. Dodon cere retragerea vizei de ședereColaj: Știri.md

Totodată, șeful statului cere penalizarea persoanelor implicate și speră că asemenea gesturi mai mult nu se vor repeta, transmite Știri.md

"Vreau să cred că acest dezmăț al violenței reprezintă un caz izolat, care nu se va mai repeta și care nu va afecta negativ atitudinea cetățenilor moldoveni față de studenții străini.

Totodată, consider că asemenea gesturi trebuie penalizate, pentru a le transmite tuturor că statul știe să-și protejeze cetățenii și nu va admite violență în adresa acestora, mai cu seamă violență în adresa sau în prezența copiilor.

În acest sens, rog instituțiile abilitate, atât universitatea vizată, cât și serviciile de migrație, să dea cât mai prompt o notă incidentului care s-a produs și să examineze oportunitatea retragerii vizei de ședere a studenților străini, dacă circumstanțele cazului impun o asemenea decizie", a spus Dodon. 

De asemenea, șeful statului a ținut să menționeze că Moldova este o țară primitoare, însă acest lucru nu înseamnă că cetățenii străini trebuie să-i jignează pe moldoveni. 

"Noi, moldovenii, suntem un popor primitor, prietenos, ospitalier. Dați-ne o pace și vă dăm două înapoi – o asemenea atitudine am avut și de-a lungul istoriei, și în relațiile cu vecinii, și în raporturile noastre sociale. Însă faptul că suntem modești și toleranți nu e un motiv pentru alții, pentru străini, să se comporte brutal, jignitor și ofensator. Mai ales nu vom permite asemenea gesturi și comportamente la noi acasă, în adresa cetățenilor noștri", a adăugat Igor Dodon. 

Știri.md amintește că o tânără mamă a fost agresată de mai multe tinere în timp ce mergea pe o stradă din Chișinău.

Ulterior, conducerea universității a venit cu explicații și concretizări pe marginea acestui caz.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării