main logo
21414

Bătaie între eleve din cauza unui băiat, filmată la o școală din Criuleni

Iubire fără margini la o școală din Criuleni. Două eleve s-au luat la bătaie din cauza unui băiat pe care îl simpatizau.

Bătaie între eleve din cauza unui băiat, filmată la Criuleni

Conflictul a avut loc săptămâna trecută la gimnaziul dintr-o localitate din raionul Criuleni, iar imaginile de la fața locului au fost expediate la adresa redacției Știri.md prin intermediul opțiunii Expediază-ne o știre.

Mama unei fete care s-a ales cu răni, ne-a povestit că fata ei, în vârstă de 12 ani și elevă în clasa a 6-a, a fost luată la pumni de o elevă mai în vârstă din clasa a 9-a din cauza unui băiat. Astfel, în urma bătăii, copila ei s-a ales cu răni și nasul rupt.

Prin urmare, mama spune că s-a adresat la directorul școlii, la MAI și la direcția educație, însă nicio măsură nu s-a luat.

La fel, femeia susține că deja e al doilea caz de bătaie între fete săptămâna trecută la școală.

Contactată de Știri.md, ofițerul de presă al IP Criuleni, Elena Băetrău, ne-a spus că acest caz se examinează, iar ulterior poliția va reveni cu detalii.

"La data de 23 octombrie a fost înregistrat cazul dat în urma autosesizării de către polițistul de sector precum că la 22 octombrie, în incinta Gimnaziului, între două eleve s-a iscat un conflict în urmă căruia s-au agresat fizic reciproc. Cazul dat se examinează", ne-a spus Băetrău.

Totodată, Știri.md a contactat-o pe directoarea gimnaziului, care a confirmat cazul dat și a menționat că bătaia a fost provocată chiar de fata care s-a ales cu nasul fracturat.

"Eleva din clasa 6-a se ocupă cu boxul și a vrut să-și arate abilitățile. Aceasta i-a dat telefonul băiatului din cauza căruia a început totul și l-a rugat să filmeze toată scena. Însă eleva mai în vârstă nu s-a lăsat influențată și a lovit-o înapoi, fracturându-i nasul", ne-a spus directoarea gimnaziului, Galina Todoriuc.

De asemenea, directoarea a menționat că mama elevei care s-a ales cu răni doar a făcut mai mare zarvă la școală, însă poliția nu a alertat-o așa cum zice ea. Așa că oamenii legii ar fi fost sesizați despre caz chiar de Galina Todoriuc.

"Duminica, mama a venit la școală și a recunoscut că bătaia a fost înscenată și m-a rugat să retrag de la poliție plângerea, pentru că ea nu mai are pretenții. Totodată, luni, 26 octombrie, în cadrul instituției a venit și o comisie, iar cazul a fost aplanat", ne-a mai spus directoarea.

Ulterior, am contactat-o pe mama fetei pentru o reacție la cele spuse de Galina Todoriuc, iar aceasta ne-a spus că directoarea minte.

"E minciună tot ce zice directoarea, inclusiv că am fost la școală. Familia noastă este în carantină pentru că unul din cei 7 copii are coronavirus, respectiv de vineri noi nu ieșim din casă", a specificat mama fetei.

Potrivit studiului Bullying-ul în rândul adolescenților, realizat în premieră în Moldova, marea majoritate (86,8%) din totalul elevilor claselor a 6–12 din Republica Moldova sunt afectați de bullying, unii fiind victime, iar alții - agresori sau martori.

Cei mai mulți elevi – peste două treimi (75,6%) sunt martori ai bullying-ului. Victimele constituie circa 70% din totalul elevilor care s-au confruntat cu situații de bullying, iar proporția agresorilor este de peste 40 la sută, transmite Știri.md cu referire la UNICEF Moldova.

Studiul Bullying-ul în rândul adolescenților demonstrează că la capitolul agresiune fizică avem, în Moldova, o situație practic identică tendințelor globale. Potrivit unui raport UNICEF din 2018, fiecare al treilea adolescent de pe glob a admis că a participat la încăierări în mediul școlar și extrașcolar. La fel ca și în întreaga lume, și în Moldova agresiunea fizică dintre elevi a fost raportată de fiecare al treilea elev participant la cercetare.

Unu din cinci elevi (20%) a semnalat că elevii din clasele mai mici se tem de elevii din clasele mai mari. Astfel de situații sunt resimțite într-o măsură mai mare în rândul băieților (unu din patru) și elevilor din mediul rural (unu din patru).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării