main logo
561

Bărbați, judecați în Moldova pentru omorul unui ex-deputat ucrainean

Doi ucrainenii riscă închisoare pe viaţă pentru omorul intenţionat al unui conaţional de-al lor pe teritoriul Republicii Moldova.

Bărbați, judecați în Moldova pentru omorul unui ex-deputat ucraineanPoza simbol

Procuratura Chişinău a anunţat joi, 8 august, că a finalizat urmărirea penală în privinţa unuia dintre învinuiţi şi transmiterea dosarului în judecată, transmite Știri.md. 

Potrivit informațiilor, pe 18 mai 2018, într-o fântână din preajma comunei Grătieşti, a fost depistat cadavrul unui bărbat, cu semne de moarte violentă. 

Acesta s-a dovedit a fi un cetăţean al Ucrainei, în vârstă de 59 de ani, fost deputat al Radei din Regiunea Jitomir.

Potrivit probatoriului, victima a ajuns la Chişinău în seara zilei de 15 mai 2018 pentru a se întâlni cu cei doi învinuiţi, ambii cetăţeni ucraineni, cu care stabilise din timp o întrevedere în sectorul Botanica. 

Fiind preluat cu maşina de către învinuiţi şi deplasându-se pe traseul Chişinău – Bălţi, cei doi au strangulat victima, iar pentru a ascunde urmele infracţiunii i-au aruncat cadavrul într-o fântână de lângă Grătieşti. 

Imediat după crimă, făptaşii au părăsit teritoriul țării. 

Acum o lună, unul dintre învinuiţi a fost reţinut pe teritoriul Belgiei şi extrădat autorităţilor Republicii Moldova pentru a fi tras la răspundere penală, iar complicele acestuia continuă să fie căutat, materialele în privinţa lui fiind disjunse într-o procedură separată.

Fiind audiat de procurori, învinuitul nu şi-a recunoscut vina.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării