main logo
36431

Bărbați cu măști, filmați după colete din China la Poșta Moldovei

Epidemia cu noul coronavirus a creat panică în rândul moldovenilor. Aceștia se protejează cum pot pentru a nu se îmbolnăvi.

Bărbați cu măști, filmați după colete din China la Poșta MoldoveiColaj: point.md

De exemplu, la un oficiu poștal din Capitală, au fost observate 2 persoane îmbrăcate în costume de protecție și cu măști pe față, care au venit să-și ridice coletele cel mai probabil livrate din China, transmite Știri.md

Imaginile surprinse de un martor ocular au fost trimise în redacția Point.md

De menționat că virusul ucigaș din China nu a fost înregistrat în Moldova. Asigurarea vine din partea autorităților, care au infirmat zvonurile potrivit cărora Coronavirusul ar fi ajuns și în țara noastră. 

Boala însă se răspândește în lume. Potrivit informațiilor oficiale, numărul deceselor a ajuns la 132.

Totodată și Agenția Națională pentru Sănătate Publică a venit cu o avertizare pentru cetățenii din Republica Moldova. 

Știri.md amintește că Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene reiterează avertismentul de călătorie în Republica Populară Chineză, și recomandă cetățenilor moldoveni evitarea temporară a deplasărilor în provincia Hubei, urmare izbucnirii focarului de pneumonie virală (coronavirus), participând în comun cu autoritățile din țară la elaborarea măsurilor de protecție ce se impun.

Ambasada de la Beijing va monitoriza în continuare situația epidemiologică din Republica Populară Chineză, precum și impactul acesteia în raport cu cetățenii Republicii Moldova.

Menționăm că Centrul pentru Știință și Ingineria Sistemelor din Cadrul Universității John Hopkins a realizat și o hartă interactivă prin care poate fi urmărită în timp real răspândirea coronavirusului pe tot globul.

Vezi harta AICI.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării