main logo
9091

Bărbat, lăsat să zacă în curtea unui spital din Chișinău. Reacția instituției

Imagini revoltătoare au fost distribuite pe o rețea de socializare. Un bărbat plin de sânge a fost lăsat să zacă în fața unui spital din Capitală.

Bărbat, lăsat să zacă în curtea unui spital. Reacția instituției

În jur se văd mai multe ambulanțe, însă bărbatul nu este ajutat de nimeni, transmite Știri.md.

Potrivit martorilor, incidentul s-a produs la Spitalul Clinic Municipal de Urgență.

„Doamna medic din ambulanță nu se apropia căci zicea că pleacă la chemare la alt pacient. Lumea trecea fără să le pese. Domnul a ieșit de la Urgență i s-a făcut rău și a căzut cu fața în jos. Unicul om ce l-a ajutat pe acest om este băiatul ce a filmat”, a scris martorul pe Facebook.

Oamenii sunt indignați de comportamentul angajaților medicali.

De cealaltă parte, Cristina Gorea, ofețerul de presă de la Institutul de Medicină Urgentă a declarat pentru Știri.md că de fapt, bărbatul în cauză beneficiase deja de ajutor medical, iar imaginile publicate pe o rețea de socializare sunt subiective.

„Bărbatul inițial s-a adresat pentru ajutor la Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”, invocând o fractură a osului frontal, unde a fost redirecționat și transportat cu ambulanța la Institutul de Medicină Urgentă. Aici, medicii l-au consultat, i-au făcut tomografie computerizată, rezultatul căreea nu a confirmat fractura nazală. Bărbatului s-a acordat asistență medicală specializată, i-au fost tratate excoreațile de la nivelul feței și i-a fost stopată hemoragia. Fără permisiunea medicilor, bărbatul a părăsit instituția. Acesta a fost adus repetat la Institul de Medicină Urgentă cu ambulanța. În momentul în care a fost adus la spital, iarăși i s-au făcut niște examinări. Pacientul era în afara oricărui pericol, astfel a fost transportat la Centrul de găzduire a persoanelor fără adăpost de pe strada Haltei din municipiul Chișinău”, explică ofițerul de presă.

Potrivit Cristinei Gorea, filmulețul a fost filmat în momentul când bărbatul a părăsit instituția fără permisiunea medicilor. „Pacientul și-a pierdut echilibrul din pentru că era în stare de ebrietate. Atunci când și-a pierdut echilibrul a fost chemată o echipă de medici, el a fost reluat și dus în departamentul de Medicină Urgentă. Filmulețul este unul subiectiv, întrucât el nu redă situația reală cum s-au întâmplat lucrurile, a conchis Cristina Gorea.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării