main logo
4758

Bărbat împușcat mortal la Nisporeni: Încă 4 suspecți, reținuți

Activitățile ilegale ale mai multor persoane implicate în comiterea infracțiunii de omor și huliganism au fost documentate de procurorii PCCOCS și ofițerii INI.

Bărbat împușcat mortal la Nisporeni: Încă 4 suspecți, reținuțiPoza simbol

Acțiunile de urmărire penală au fost efectuate în cadrul a 2 cauze penale, care vizează omorul unui bărbat de 39 de ani, din Nisporeni, care a fost comis la 25 mai 2019, ca urmare a unor acțiuni huliganice a unui grup de persoane cu folosirea de către aceștia a armelor de foc, transmite Știri.md

Imediat după comiterea infracțiunii a fost identificat și reținut un bărbat de 24 de ani, domiciliat în aceeași localitate, de la acesta fiind ridicată arma din care au fost efectuate împușcăturile în direcția victimei. 

În cadrul acțiunilor întreprinse, s-a stabilit implicarea la comiterea acestei infracțiuni a încă 4 persoane, cu vârstele cuprinse între 21 și 38 de ani, care s-au eschivat de organul de urmărire penală, ascunzându-se în Chișinău. 

La 18 iunie 2019, cele 4 persoane au fost localizate și reținute în Chișinău. În cadrul acțiunilor de reținere și percheziție la bănuiți au fost depistate și ridicate mai multe arme și muniții, legalitatea deținerii cărora pentru moment este verificată. 

Acțiunile de urmărire penală continuă, iar suspecții riscă închisoare până la 20 de ani sau detenție pe viață, iar pentru săvârșirea huliganismului agravat riscă închisoare până la 7 ani.

Știri.md amintește că bărbatul împușcat mortal la Nisporeni se pregătea de nunta fiicei. În momentul în care a fost împușcat, bărbatul descărca darurile pentru nuntă.

Rudele spun  victima era o persoană liniștită. Cu câteva zile înainte de tragedie însă, ar fi avut un conflict cu suspecții. Aceștia nu ar fi putut împărți drumul din sat, susține fratele răposatului.

Totodată, pe 30 mai, rudele bărbatului împușcat susțineau că oamenii legii ar fi fost mituiți ca să-i scape de pedeapsă pe cei 5 indivizi.

Ulterior, un grup de locuitori ai satului Vulcănești, raionul Nisporeni, au protestat a doua zi pe 31 mai, în fața Procuraturii Generale de la Chișinău pentru a cere anchetă obiectivă în cazul unui omor care a avut loc în localitatea lor.

Drept urmare, Procuratura Generală a luat decizia despre transferul dosarului cu privire la cazul din satul Vulcănești, raionul Nisporeni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării