main logo
521

Bărbat cu acte românești false, reținut de Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Borș au depistat un cetățean din R. Moldova, care s-a legitimat la controlul de frontieră cu o carte de identitate falsă românească.

Bărbat cu acte românești false, reținut de Poliția de Frontieră

În data de 24.06.2019, în jurul orei 15.00, la Punctul de Trecere al Frontierei Borș, județul Bihor, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în țară, ca pasager al unui microbuz, o persoană de sex masculin, care s-a legitimat cu o carte de identitate românească, transmite Știri.md.

Efectuând verificările specifice, polițiștii de frontieră au constatat că documentul nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, motiv pentru care persoana a fost dusă la sediul instituției pentru cercetări.

Astfel, s-a constatat că acesta este cetățean din R. Moldova, P.D., în vârstă de 34 de ani. Bărbatul a declarat că a obținut documentul în cauză de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaște, în schimbul sumei de 300 euro și că a recurs la această metodă deoarece depășise termenul de ședere în Spațiul Schengen.

În cauză, au fost întocmite acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals privind identitatea, fals și uz de fals și tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării