319
0
Bărbat, cercetat de CNA pentru că ar fi promis permise contra plată
319
0

Un bărbat din raionul Ungheni a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, fiind bănuit de trafic de influență.

Acesta ar fi primit 14.600 de lei de la un cetățean şi 800 de euro de altă persoană, sub pretextul că i-ar putea ajuta să obțină mai uşor permisele de conducere, transmite Știri.md.

Potrivit materialelor cauzei, bărbatul susținea că ar avea influenţă asupra membrilor Comisiei de examinare din cadrul Secţiei de Înmatriculare a Transportului şi Calificare a Conducătorilor Auto din oraşul Ungheni şi că-i poate determina să îi favorizeze pe clienții săi la probele teoretice şi practice.

Pe acest caz a fost inițiată o urmărire penală în temeiul art. 326 Cod penal- trafic de influență. Bănuitul a fost escortat la sediul CNA pentru audieri. 

Astfel, în cadrul audierilor, acesta şi-a recunoscut vina pe deplin, iar acum este cercetat în stare de libertate şi colaborează cu organul de urmărire penală.

Pentru comiterea traficului de influență, bărbatul riscă până la 6 ani de închisoare.

Precizăm că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

Procuratura anticorupţie conduce urmărirea penală.

Citește și
article image
Descinderi la sediul ANTA: 12 persoane, reținute pentru 72...
0
2749
article image
Fiscul, obligat să transmită ARBI informaţii despre banii...
0
304
article image
CNA, despre plângerea unor angajați ANTA la adresa lui...
0
1238
article image
CNA examinează cazurile de colectare a plăţilor informale...
0
303