main logo
5369

Avion filmat în flăcări la Moscova: 41 de oameni au murit

Un avion din flota companiei rusești Aeroflot a aterizat forțat duminică pe Aeroportul Șeremetievo din Moscova, după ce a luat foc în timpul zborului, notează BBC.

Avion filmat în flăcări la Moscova: 41 de oameni au murit

41 de oameni au murit, arată ultimul bilanț. Printre victime se numără doi copii și o stewardesă, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

UPDATE 23:45: Bilanțul victimelor ar fi cu mult mai mare decât cel anunțat oficial și se ridică la 41 de morți! „Din 78 de persoane au supraviețuit doar 37”, notează RT.com, care citează surse din rândul anchetatorilor. 

UPDATE 23:30: Mai multe imagini surprinse de camerele de luat vederi, care și-au făcut drum pe rețelele de socializare, arată exact felul în care s-a produs impactul aeronavei cu solul. Motoarele avionului Sukhoi Superjet-100 s-au izbit de asfalt, moment în care întreaga aeronavă a fost cuprinsă de flăcări. 

UPDATE 23:00: Au apărut primele imagini din interiorul aeronavei Aeroflot care a aterizat forțat pe Aeroportul din Moscova au fost publicate pe rețelele de socializare. În filmuleț se aud țipetele disperate ale oamenilor îmbarcați în aeronavă care își dau seama că sunt captivi în infern. 

UPDATE 21:40: Autoritățile ruse au confirmat oficial faptul că 13 oameni și-au pierdut viața în incidentul aviatic din Moscova. Printre victime se numără și doi copii. Alți șapte pasageri au fost răniți, dintre care trei au leziuni foarte grave. 

UPDATE 20:55: Cel puțin 13 oameni au murit în incidentul aviatic de pe aeroportul principal al capitalei Rusiei, anunță RT.com. Prim minstrul rus Dimitri Medvedev i-a cerut minstrului transporturilor să alcătuiască o comisie de investigație care să cerceteze accidentul. Avionul este o aeronavă Sukhoi Superjet-100, care efectua un zbor intern pe ruta Moscova – Murmansk. Agenția rusă de știri Interfax relatează că piloții au ratat o primă aterizare forțată, iar în timpul celei de-a doua o explozie s-a produs în partea din spate a avionului la contactul cu solul. Pe filmările martorilor aflați în aeroport se poate vedea cum aeronava ajunge la sol cuprinsă deja de flăcări, iar în alte imagini postate pe rețelele de socializare se poate observa cum pasagerii sunt evacuați pe toboganele gonglabile. 

Potrivit presei rusești, în avion se aflau 78 de pasageri. Inițial s-a transmis că toți au fost evacuați în siguranță, iar ulterior bilanțul prezentat a fost de un mort și patru răniți. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării