main logo
1063

Avertizarea Ministerului Sănătății după ce un copil a murit intoxicat la Cahul

În contextul survenirii decesului unui adolescent de 16 ani din raionul Cahul pe motivul probabilei intoxicări cu o substanță necunoscută pregătită în condiții de casă, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale îndeamnă populația să nu recurgă la metode de autotratament.

Avertizarea Ministerului Sănătății după ce un copil a murit la CahulAvertizarea Ministerului Sănătății după ce un copil a murit la Cahul

Potrivit specialiștilor, de la primele simptome de boală, oamenii trebuie să se adreseze imediat la medic, indiferent dacă este vorba de scabie, pediculoză, gripă sau alte infecții, transmite Știri.md

Pe 15 aprilie, adolescentul s-a îmbolnăvit de scabie, iar bunica acestuia i-a aplicat suspensie de benzilbenzoat pe tot corpul. A doua zi, procedura a fost repetată, dar fiind adăugată suplimentar la suspensia de benzilbenzoat o cantitate necunoscută a preparatului cu abreviatura PUFFS cu conținut de sulf (pucioasă).

Pe parcursul acestor două zile, copilul a frecventat școala, iar dimineața, pe 17 aprilie, minorul a fost de urgență spitalizat în stare gravă în secția terapie intensivă, spitalul raional Cahul. Din păcate el nu a putut fi salvat, iar după câte ore a decedat.

În acest context, autoritățile atenționează repetat populația că preparatele medicamentoase trebuie procurate doar din farmacii și strict la indicația medicului sau farmacistului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării