main logo
14400

Avertizare oficială pentru toți moldovenii care au carduri bancare

Moldovenii sunt atenţionaţi în legătură cu o nouă escrocherie, care are drept scop spargerea conturilor VB24 WEB-BANKING şi MOBILE-BANKING ale deţinătorilor de card.

Avertizare oficială pentru toți moldovenii care au carduri bancareFoto: publika.md

Pentru a-şi proteja banii, o clientă a primit un astfel de avertisment din partea unei bănci din ţară, transmite Știri.md cu referire la publika.md

"Vă atenţionăm despre apariţia unui nou scenariu de ESCROCHERIE care are drept scop spargerea conturilor VB24 WEB-BANKING şi MOBILE-BANKING ale deținătorilor de card.

De această dată, infractorii iau legătura cu deţinătorii de carduri prin intermediul anunţurilor plasate pe site-uri de comercializare a bunurilor şi reţelele de socializare (de ex. 999.md, facebook, odnoklasniki etc.). 

Aceștia se arată interesaţi de bunul propus spre comercializare şi sub pretextul procurării/rezervării acestuia solicită date personale precum: numărul cardului, codul de securitate (CVV/CVC), parolele unice expediate prin SMS la numărul de telefon mobil al deţinătorului de card.

În realitate, datele sunt folosite în mod fraudulos, şi anume, cu scopul accesării VB24 WEB-BANKING şi MOBILE-BANKING, de unde escrocul gestionează conturile bancare ale victimelor. 

Obţinând acces la conturile WEB/MOBILE-banking ale clientului-vânzatorilor-deţinatori de carduri, escrocul efectuează ulterior transferuri de bani P2P către alte carduri şi/sau conturi) sau diverse plăţi online.

Nu uitaţi că pentru orice transferuri de bani pe cardul Dvs. bancar, persoana care efectuează transferul are nevoie doar de numărul cardului.

Atenţie! REPREZENTANŢII BĂNCII sau alte structuri NICIODATĂ NU VOR SOLICITA: PAROLE /PIN /CVV/CVC /CODURI UNICE (OTP-uri) PRIMITE LA NR. DVS DE TELEFON.

Dacă pentru efectuarea transferului, ridicarea câştigului, a recompensei etc. vi se cere codul PIN al cardului, data expirării, CVV/CVC codul acestuia, trebuie să vă alarmaţi şi să cunoaşteţi că aceştia sunt infractori!

Fiţi vigilenţi şi protejaţi-vă banii şi datele personale".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării