main logo
484

Avertizare: Apa din fântânile din Comrat poate provoca boli

În orașul Comrat, calitatea apei din fântâni nu corespunde normelor sanitare. Consumul acestei ape poate dăuna sănătății.

Avertizare: Apa din fântânile din Comrat poate provoca boliFoto: noi.md

Această apă poate provoca o serie de boli, datorită faptului că conține nitrați și alte substanțe dăunătoare, transmite Știri.md cu referire la noi.md

95% din probele de apă din fîntîni examinate nu corespund cerințelor normelor sanitare. Aceste date au fost prezentate în programul de revitalizare al municipiului Comrat pentru anii 2019-2021. 

Principala problemă este conținutul ridicat de nitrați, iar a doua problemă este conținutul ridicat de săruri (reziduu uscat). 

În vederea combaterii poluării apei, primăria mun. Comrat a elaborat un plan de acțiune pentru următorii 2 ani, care include: monitorizarea serviciilor de salubritate și luarea măsurilor de îmbunătățire a metodei de prezentare; aplicarea și respectarea standardelor internaționale de protejare a mediului înconjurător și de gestionare a deșeurilor; crearea punctelor pentru colectarea preliminară, transportarea, prelucrarea și depozitarea deșeurilor menajere și a altor tipuri de deșeuri.   

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării