main logo
529

Aterizare de urgență la Dakar după ce motorul unui avion a luat foc. Starea pasagerilor

Un avion al companiei Ethiopian Airlines a efectuat marţi dimineaţă o aterizare de urgenţă la Dakar din cauza unui incendiu la un motor.

Aterizare de urgență la Dakar după ce motorul unui avion a luat foc

Cei 90 de pasageri şi echipajul sunt în siguranţă, au anunţat surse ale aeroportului citate de AFP, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Aeronava care efectua cursa Dakar-Addis Abeba tocmai decolase de pe aeroportul internaţional Dakar, când pilotul a cerut să se întoarcă şi să aterizeze de urgenţă, a declarat Tidiane Tamba, purtătorul de cuvânt al aeroportului.

Avionul implicat în incident era un Boeing 767. Un Boeing 737 MAX al Ethiopian Airlines s-a prăbuşit la 10 martie la câteva minute după decolarea de la Addis Abeba şi cei 157 de oameni aflaţi la bord au murit.

„La ora 08.10 (08.10 GMT), ni s-a comunicat un incident la bordul unui zbor al companiei Ethiopian Airlines la un motor şi automat planul de urgenţă a fost declanşat în jurul aeroportului”, a adăugat Tamba.

Am reuşit să deschidem un culoar cu turnul de control, astfel încât avionul să poată ateriza, iar pompierii de pe sol să poată stinge rapid focul”, a spus el.

„Planul de urgenţă a funcţionat foarte bine, cei 90 de pasageri şi echipajul au reuşit să iasă în siguranţă”, a declarat sursa citată.

Compania Ethiopian Airlines a confirmat că una dintre aeronavele sale a avut o ″problemă tehnică″⁣ şi că s-a întors în siguranţă la terminalul de plecări, fără a specifica natura incidentului. Echipajul şi pasagerii sunt în siguranţă, a spus un purtător de cuvânt, adăugând că vor fi fi cercetate cauzele incidentului.

„Toţi pasagerii au fost preluaţi. Unii iau curse ale altor companii începând de marţi după-amiază. Ceilalţi vor lua cursa zilnică de miercuri şi sunt cazaţi la hotel”, a indicat compania într-un comunicat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării