main logo
19103

Bilețelul alarmant găsit de un șofer din Chișinău: Explicația autorului

Un tânăr care și-a lăsat automobilul parcat pe o stradă din Chișinău susține că a descoperit o nouă schemă frauduloasă menită să lase șoferii din Capitală fără bani.

Bilețelul alarmant găsit de un șofer din Chișinău: Explicația autoruluiFoto: știri.md

Potrivit șoferului, la momentul întoarcerii, acesta a descoperit un bilețel pe parbrizul automobilului, în care era acuzat că ar fi avariat o mașină, transmite Știri.md.

Potrivit schemei, escrocii analizează mașinile parcate și selectează automobilele care au unele zgârieturi sau lovituri mai puțin evidente pentru a-i învinui că aceștia le-ar fi obținut în urma unei tamponări. Ulterior, escrocii le lasă câte un bilețel printat pe parbriz și pleacă de la fața locului.

Din fericire, șoferul care a descoperit bilețelul nu s-a lăsat pradă șmecheriei și a observat bărbatul care i-ar fi lăsat mesajul. La întrebarea ce s-a întâmplat și care ar fi zgârietura lăsată de acesta, escrocul i-a arătat șoferului defectul mașinii acestuia la care tânărul a spus că această lovitură ar fi una mai veche și că a fost documentată de compania de asigurări.

Într-un final, bărbatul și-a cerut scuze și a plecat.

Solicitat de Știri.md pentru a oferi o reacție în acest sens, ofițerul de presă din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău a fost de negăsit.

Pe de altă parte, contactat pe numărul indicat pe bilețel, bărbatul care ne-a răspuns la telefon a confirmat că mesajul a fost lăsat de el. 

Întrebat de ce textul este scos la printer, acesta a spus că locuiește într-un bloc din preajmă și că nu vede o problemă în aceasta, dat fiind faptul că acesta nu avea la îndemână un pix și o foaie.

La întrebarea de ce nu a alertat poliția, bărbatul ne-a spus că lăsatul bilețelelor pe parbriz este o practică obișnuită în blocurile mari, unde locuri de parcare sunt insuficiente și cazuri asemănătoare se mai întâmplă.

Cu toate acestea, bărbatul a spus că nu este escroc și că nu a avut de gând să scoată bani din șofer. Ca dovadă, acesta ne-a expediat și imagini cu propria mașina avariată și a automobilului bărbatului bănuit că ar fi avariat-o.

Dacă se întâmplă şi voi să întâlniți astfel de bileţele pe maşină, nu ezitaţi să contactaţi imediat poliţia, iar în dependenţă de situaţie, dacă vreun astfel de bărbat se apropie de dvs., încercaţi să menţineţi un dialog pentru a trage din timp, până la sosirea echipajului de poliţie.

În cazul în care apelul la poliţie nu poate fi făcut, încercaţi să-l fotografiaţi pe ins, numărul de înmatriculare a maşinii în care urcă şi pleacă, dar şi hârtia, după care să trimiteţi toate aceste informaţii autorităţilor.

Mai faceţi tururi prin jurul automobilelor personale (cât mai des posibil) şi verificaţi astfel prezenţa unor (noi) zgârieturi. Despre unele poate nici nu ştiţi că există şi astfel veţi fi la curent despre ele, deşi despre originea lor aţi putea să nu vă amintiţi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării