main logo
1081

Atenție la cumpărăturile pe internet: Moldovenii, înșelați de mii de lei

Un tânăr în vârstă de 20 de ani, din raionul Soroca, a fost reținut de către oamenii legii, fiind suspectat de comiterea mai multor escrocherii prin intermediul unei rețele de socializare.

Țeapă pe Internet: Moldoveni, înșelați de mii de lei la cumpărături

Victimele s-au dovedit a fi persoane care își vindeau bunurile prin Internet, transmite Știri.md.

Ca rezultat al acțiunilor operative de investigație, polițiștii au stabilit că, bărbatul practică această activitate de la începutul lunii iunie curent.

Astfel, conform unui plan bine stabilit, suspectul contacta persoanele care își vindeau diferite bunuri (haine, accesorii etc.) prin intermediul unei rețele de socializare, sub pretextul achiziționării acestora.

Ulterior, în cadrul discuțiilor, prin abuz de încredere și înșelăciune, motivând că se află peste hotarele țării, acesta solicita de la potențialele victime datele bancare ale cardurilor pentru a transfera banii. După ce primea numărul cardului, „hackerul” spărgea parolele și extrăgea banii de pe contul acestora. 

Audiat de polițiști, bărbatul și-a recunoscut vina în comiterea a patru cazuri de acest fel, iar suma totală a prejudiciului fiind estimată la 42.100 de lei. Din banii sustrași bărbatul și-a procurat telefoane mobile, notebook și o motocicletă.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru escrocherie, suspectul fiind cercetat în stare de libertate. Dacă va fi fi găsit vinovat, bărbatul riscă închisoare de până la 3 ani.

În acest sens, Poliția atenționează cetăţenii care vând sau cumpără diferite bunuri de pe site-uri sau rețele de socializare să atragă o atenţie sporită atunci când fac tranzacțiile, pentru a nu cădea victima unor escroci. 


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării