main logo
697

Atenție, călători: Se înregistrează trafic îngreunat la vama cu Ucraina

Poliția de frontieră informează că în unele puncte de trecere se înregistrează flux majorat de transport, fapt ce duce la creșterea timpului de așteptare.

Atenție, călători: Se înregistrează trafic îngreunat la vama cu UcrainaFoto: border.gov.md

Astfel, în această dimineață, de la ora 07:00 este semnalat trafic îngreunat în punctul de trecere Mirnoe, timpii de așteptare depășesc 20 de minute, transmite Știri.md

De la ora 06:30 ți până la 08:00 s-a înregistrat un flux continuu în punctul de trecere Tudora. Pe traseul tranzit dintre punctele de trecere moldo-ucrainene s-a format un rând de aproximativ 40 de mașini la intrarea în Ucraina. 

Trafic intensiv se atestă în punctul de trecere comun Palanca, tempul mediu de așteptare pentru traversarea frontierei este de 30 de minute.

Se menține trafic dificil a miijloacelor de transport de mare tonaj în punctul de trecere Giurgiulești-Galați, pe sensul de intrare în România. Potrivit informațiilor, pe partea română s-au format mai multe coloane de autovehicule care așteaptă să intre în țara vecină, acest lucru a condus la apariția unui aflux de camioane și pe partea moldovenească. 

Potrivit poliției de frontieră, în ultimele 24 de ore, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 67.956 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 35.227 a fost înregistrat pe sensul de ieșire din Republica Moldova. 

La fel, din totalul de traversări persoane un număr mai mare a fost consemnat al trecerilor cetățenilor moldoveni – 37.675 traversări. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 16.043 traversări, cu un număr mai mare înregistrat al mijloacelor de transport înmatriculat în RM – 8.237 traversări autovehicule.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:

PTF Leușeni – 10.308 traversări persoane;

PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 9.389 traversări persoane;

PTF Sculeni - 6.637 traversări persoane;

PTF Cahul – 5.912 traversări persoane;

PTF Giurgiulești-Galați – 5.623 traversări persoane;

PTF Tudora – 5.348 traversări persoane;

PTF comun Palanca - 5.034 traversări persoane.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării