main logo
397

Atentat la Primăria din Capitala Somaliei: 6 morți și 6 răniți

Cel puțin șase persoane ucise și alte șase au fost rănite, miercuri, într-un atentat care a avut loc la primăria din capitala Somaliei.

Atentat la Primăria din Capitala Somaliei: 6 morți și 6 rănițiFoto: agerpres.ro

„Şase persoane, printre care doi adjuncţi ai primarului şi trei directori (de servicii), au fost ucişi în atacul terorist din această după-amiază (miercuri - n.r.). 

Alţi şase au fost răniţi, printre care primarul din Mogadiscio şi alţi adjuncţi, care sunt acum îngrijiţi de o echipă medicală”, a declarat ministrul informaţiei, Mohamed Abdi Hayir Mareye, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Ca urmare a incidentului, autoritățile somaleze au deschis o anchetă.

Militanţii shebab, afiliaţi Al-Qaida, au revendicat atacul.

„Mujahedinii au desfăşurat o operaţiune bine pregătită la sediul primăriei din Mogadiscio, unde au ucis mai mulţi inamici”, a declarat purtătorul lor de cuvânt Abdulaziz Abu-Musab, pe postul de radio Andalus, controlat de grup.

Potrivit purtătorului de cuvânt, militanţii islamişti îl vizau pe James Swan, reprezentantul special al ONU în Somalia, care a efectuat miercuri o vizită la primărie.

Întâlnirea a avut loc cu circa o oră înainte de atentat, iar James Swan nu mai era la faţa locului când a avut loc explozia, informează surse locale din cadrul ONU.

Adjunctul primarului Mohamed Abdullahi Tulah a confirmat pentru un post guvernamental de radio că primarul a fost rănit, la fel ca şi unii dintre adjuncţii săi. „Acest act terorist nu ne va descuraja să lucrăm în serviciul public”, a afirmat el.

Potrivit unei surse de securitate sub acoperirea anonimatului, un kamikaze ar fi intrat în clădire, unde a avea loc o reuniune, şi s-a aruncat în aer, provocând o explozie foarte puternică.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării