main logo
675

Atacul terorist din Viena. MAEIEI: Printre victime nu sunt moldoveni

În urma atacului terorist din capitala Austriei, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a venit cu câteva precizări.

Atacul terorist din Viena. MAEIEI: Printre victime nu sunt moldoveniFoto: știri.md

Astfel, potrivit Ambasadei Republicii Moldova la Viena, care este în contact cu autoritățile competente din Austria, la moment, nu există cetățeni moldoveni afectați în atac, transmite Știri.md

Totodată, ministrul de Externe, Oleg Țulea, a trimis un mesaj de compasiune adresat omologului său austriac, Alexander Schallenberg.

„Condamnăm vehement acest atac terorist brutal și din numele Republicii Moldova transmitem condoleanțele familiilor îndurerate și recuperare grabnică celor răniți”, a spus Țulea.

MAEIE menționează că, în caz de necesitate, cetățenii Republicii Moldova din Austria pot contacta misiunea noastră diplomatică la adresa de email: viena@mfa.gov.md sau să telefoneze pe numărul de urgență pentru situații excepționale al ambasadei: 00 43 (0) 6602300864.

Știri.md amintește că luni, 2 noiembrie, în centrul Vienei, au fost deschise focuri de armă în apropierea unei sinagoge.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării