main logo
910

Atac armat. Supraviețuitor: Mă rugam să se termine ploaia de gloanțe

Un supraviețuitor al masacrului din Noua Zeelandă povestește cum a reușit să scape cu viață după ce doi bărbați au deschis focul asupra oamenilor, la două moschei din Christchurch, și au ucis cel puțin 49 de persoane.

Atac armat. Supraviețuitor: Mă rugam să se termine ploaia de gloanțe

Supraviețuitorul, filmat cu hainele pline de sânge imediat după atac, spune că l-a văzut pe atacator cum a împușcat un bărbat drept în piept, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Martorul susține că atacul armat din Noua Zeelandă a durat aproximativ 20 de minute: 

„Mă tot gândeam că trebuie să rămână fără gloanțe la un moment dat. Practic, am așteptat și m-am rugat la Dumnezeu să se termine ploaia de gloanțe”, povestește el.

Atacatorul a deschis focul în fața moscheii, apoi a intrat în camera de rugăciune pentru bărbați, apoi în cea pentru femei. „A venit pe partea asta, a împușcat tot. a mers în cealaltă cameră și le-a împușcat pe femei”, povestește martorul.

Alt bărbat a supraviețuit ascunzându-se și spune că oamenii disperați au început să spargă ferestrele moscheii pentru a-și salva viețile: 

„A început să îi împuște. Dacă avea impresia că mai e cineva în viață, continua să împuște. Nu voia să rămână nimeni în viață”.

În cazul celui de-al doilea atac, martorii au povestit că un bărbat cu o cască neagră de motociclist a deschis focul asupra celor aproximativ 100 de oameni care se rugau în moschee. Atacul a avut loc la scurt timp după cel de la moscheea Al Noor.

Zeci de oameni şi-au pierdut viaţa în Noua Zeelandă, în atacuri armate comise în două moschei din oraşul Christchurch. Poliţia a reţinut patru suspecţi: trei bărbaţi şi o femeie, dintre care unul a fost eliberat. 

Unul dintre cei reţinuţi ar fi transmis live, pe internet, atacul. Individul postase pe Facebook un mesaj împotriva musulmanilor. Apoi, cu o cameră prinsă de hainele sale, ar fi transmis momentul în care a intrat în lăcaşul de cult şi a deschis focul asupra celor aflaţi acolo.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării