main logo
903

Asistent medical, bănuit că a ucis 300 de pacienți în Germania

Niels Högel, un asistent medical din Germania, a recunoscut că a comis zeci de crime. Bărbatul este, însă, suspectat că a omorât aproape 300 de pacienți.

Asistent medical, bănuit că a ucis 300 de pacienți în Germania

Investigația care îl vizează pe cel considerat cel mai profilic criminal în serie din Germania într-o perioadă de pace este în continuare în desfășurare, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

The New York Times scrie că Niels Högel a venit la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Delmenhorst din nord-vestul Germaniei cu o scrisoare de referință foarte bună.

Era descris ca fiind o persoană care lucra „independent şi conştiincios”, iar, în momente de criză, reacționa „rațional și corect din punct de vedere tehnic”. 

După doar patru luni, însă, o pacientă, Brigitte A., a murit sub îngrijirea sa. Au urmat alţi trei bărbați – Hans S., Christoph K. şi Josef Z. 

În vârstă de 42 de ani, Niels Högel este considerat cel mai prolific criminal în serie din Germania într-o perioadă de pace. Autorităţile suspectează că asistentul medical a ucis aproape 300 de pacienţi în perioada 2000-2005. 

Pentru a efectua o anchetă completă, autoritățile au avut nevoie de mai mult de 10 ani, timp în care au fost exhumate peste 130 de cadavre în Germania, Polonia și Turcia.

 Între timp, Niels Högel a recunoscut că a ucis 43 de oameni. Bărbatul nu a negat uciderea altor 52 de persoane, însă a dezmințit ferm omorârea altor cinci. Numărul de crime şi perioada îndelungată până la apariţia suspiciunilor au generat întrebări incomode în Germania despre cum a fost posibil ca Niels Högel să ucidă atâtea persoane fără a fi prins. 

„Dacă este posibil ca în Germania să se ignore peste 300 de crime comise în 15 ani, ce altceva mai este posibil? Ce este necesar pentru ca oamenii din Germania să se ridice şi să acorde atenţie unor lucruri”, a precizat Christian Marbach, al cărui bunic a fost o victimă a lui Niels Högel. 

Niels Högel este deja condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea a doi pacienţi şi pentru implicare în moartea altor patru. În prezent, bărbatul este vizat de un al treilea proces în care este acuzat de omorârea a peste 100 de pacienți, dintre care 36 la clinica din Oldenburg, iar alţi 64 transferaţi în Delmenhorst. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării