572
0
Anihilarea unui grup criminal specializat în sustragerea mijloacelor bănești de pe conturile bancare
572
0

Procurorii PCCOCS au anihilat activitatea unui grup infracţional specializat în sustragerea mijloacelor bănești de pe conturile cardurilor de plată emise de instituții bancare din afara țării.

Astfel, în perioada anului 2017, membrii grupului au creat pe teritoriul țării 3 companii fictive cu genul de activitate declarat în domeniul turistic, prin intermediul cărora au obținut conectarea POS terminalelor la instituțiile bancare și implicit acceptarea cardurilor bancare false spre plată cu prezența fizică a acestora.

În urma investigațiilor, au fost identificate persoanele suspecte, care acţionau de peste hotarele Republicii Moldova şi care s-au dovedit a fi cetățeni ai Ucrainei şi Republicii Belarus. La fel, administratorul unei companii, cetăţean al Republicii Belarus, a fost reținut și ulterior plasat în arest preventiv pentru un termen de 30 de zile.

După efectuarea perchezițiilor, au fost depistate și ridicate în calitate de probe: POS terminalul utilizat pentru sustragerea mijloacelor bănești, utilaj de tip skimming, utilizat pentru copierea datelor cardurilor bancare şi ştampile false.

Astfel, utilizând POS-terminalele menționate precum și rechizitele bancare ale cardurilor de plată emise de instituțiile financiare din SUA, Rusia şi Kazakhstan, au efectuat în mod fictiv achitări de servicii în sumă de peste 100.000 de lei şi tentative de sustragere a mijloacelor băneşti în sumă ce depăşeşte 400.000 de lei.

Persoana reținută riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 9 ani.

Citește și
article image
Prejudiciu de 30 milioane de lei. Procurorii cer arest...
0
1295
article image
Tiraspolul: Experții în domeniul bancar trebuie să ajungă...
0
93
article image
Conturile bancare ale celor mai mari întreprinderi din...
0
354
article image
Droguri PVP vândute cu 1.000 de lei per gram, confiscate....
0
486