main logo
586

ANI cere demisia directorului Grădinii Zoologice din Chișinău

Directorul Grădinii Zoologice din Chișinău, Alexei Hanțațuc, riscă să fie demis din funcție pentru faptul că și-a angajat soția în cadrul întreprinderii fără a informa organele abilitate. Acesta este acuzat de încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese.

ANI cere demisia directorului Grădinii Zoologice din ChișinăuANI cre demisia directorului Grădinii Zoologice din Chișinău

Autoritatea Națională de Integritate a efectuat un control în cadrul căruia s-a stabilit că Alexei Hanțațuc a semnat, pe parcursul anilor 2017-2018, 26 de note informative și 31 de ordine cu privire la acordarea premiilor, suplimentelor, cumulurilor, ajutoarelor materiale și concediilor de diferite tipuri în privința soției sale, ce deținea funcția de șef al Secției păstrare și pregătire a hranei în cadrul Grădinii Zoologice, transmite Știri.md

Prin urmare, subiectul controlului nu a respectat prevederile Legii privind declararea averii și intereselor personale și anume:

- Nu a informat organul ierarhic superior imediat, dar nu mai târziu de 3 zile de la data constatării, despre conflictul de interese în care s-a aflat de fiecare dată când a fost în situația de a lua o decizie în privința soției.
- Nu s-a abținut de la semnarea actelor administrative, de la rezolvarea cererilor/ notelor informative și, respectiv, nu a soluționat aceste conflictele de interese, rezultate din relația cu soția.

După rămânerea definitivă a actului de constatare emis în privința lui Hanțațuc, care este pasibil de contestare în instanța de contencios administrativ, Autoritatea Națională de Integritate va solicita demisia lui, cu aplicarea interdicției de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică pentru o perioadă de 3 ani.

În cadrul controlului, directorul întreprinderii a fost informat despre declanșarea procedurii de control, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază, în exercitarea dreptului la apărare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării