main logo
372

Angajații IGSU, pregătiți să reacționeze corect în situații de risc

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a desfășurat la Bălți și Cahul aplicații la protecție civilă.

Angajații IGSU, pregătiți să reacționeze corect în situații de riscFoto: dse.md

Conform scenariului la o întreprindere de asamblarea cablajului din Bălți a izbucnit un incendiu de proporții mari, iar pompierii au fost alertați să intervină pentru a stinge arderea într-un depozit de producția finită, transmite Știri.md

Ajunși, salvatorii au evacuat prompt angajații întreprinderii și au localizat incendiul în cel mai scurt timp.

De asemenea, pompierii au salvat două persoane din interiorul depozitului cuprins de flăcări, iar medicii și paramedicii SMURD au acordat primul ajutor medical sinistraților.

Totodată, la Cahul la o fabrică de brânzeturi a fost simulată o scurgere de amoniac. Aici, Formațiunile de protecție civilă au conlucrat împreună la lichidarea consecințelor scurgerii în urma unei avarii. 

Angajații IGSU au intervenit în comun cu forțele primare din cadrul întreprinderii pentru a evita contaminarea cu substanțe toxice.

Scopul acestor exerciții este de a verifica capacitățile și gradul de pregătire a organelor de conducere a instituțiilor și agenților economici de pe sector, dar și evaluarea capacităților de intervenție a formațiunilor protecției civile a acestor obiective.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării