main logo
859

Angajat al IGP, reținut pentru corupere pasivă

Un angajat al poliției a fost reținut astăzi de către colegii săi pentru că ar fi estorcat și primit 10.000 de lei de la un cetățean.

Angajat al IGP, reținut pentru corupere pasivă

„Acţiunile ilegale ale unei persoane, care s-a dovedit a fi un ofițer din cadrul Inspectoratului de poliție Centru, au fost documentate în baza sesizării depuse de către victimă”, se menționează într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne, transmite Știri.md.

Astfel, în procesul examinării circumstanţelor expuse, s-a constatat că, polițistul a pretins de la victimă, care în calitate de persoană fizică desfășoară activitatea de întreprinzător, mijloace bănești în sumă de 10.000 de lei.

Mijloacele estorcate și primite pentru mușamalizarea pretinselor încălcări ce afectează activitatea de întreprinzător, care au fost depistate în cadrul efectuării controalelor, au fost oferite în mai multe tranșe.

Poliţistul a fost reţinut preventiv pentru 72 de ore, fiind cercetat penal pentru corupere pasivă, în baza articolului 324 alin.(2) lit. b) și c), pentru care riscă o pedeapsă de la 5 la 10 ani privațiune de libertate, cu amendă în mărime de la 120.000 la 160.000 de lei şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării