13 ianuarie, 15:39
3 052
0

Amenzile nu-i mai sperie: Doi şoferi au organizat o cursă ilegală la Băcioi

13 ianuarie, 15:39
3 052
0

Nici moartea şi nici amenzile usturătoare nu-i pot convinge pe unii șoferi teribiliști să respecte regulile de circulație.

Amenzile nu-i mai sperie: Doi şoferi au organizat o cursă ilegală la BăcioiFoto: captură video

În seara zilei de ieri, două maşini au fost surprinse în timp ce se întreceau la intrarea în comuna Băcioi, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Imaginile din timpul curselor au fost postate pe o reţea de socializare. Potrivit unui martor ocular, şoferii au fost la un pas de a provoca un accident rutier, în timp ce se deplasau pe contrasens.

Contactat de către Publika, șeful adjunct al INSP, Alexei Grosu, ne-a comunicat că oamenii legii s-au autosesizat şi examinează secvenţele video. Ulterior, şoferii vor fi documentaţi şi sancţionaţi conform cadrului legal.

Pe parcursul anului 2020, 106 şoferi au fost amendaţi pentru conducere agresivă.

Anterior, autorităţile au înăsprit pedepsele pentru participanţii la cursele ilegale de mașini cu privarea libertăţii de până la doi ani. Măsura a fost luată în urma tragicului accident din luna mai a anului trecut, produs la intersecția bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt cu strada Ismail din Capitală, în care un om a murit pe loc, iar altul s-a stins la spital, după ce trei automobile s-au ciocnit violent.

Potrivit martorilor, un autoturism de model Audi ar fi intrat în viteză pe culoarea roşie a semaforului şi a lovit un taxi, care a fost proiectat într-un vehicul marca Dacia şi într-un altul parcat. În urma impactului, şoferul taxiului a murit pe loc, iar pasagerul acestuia pe patul de spital.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter