4379
15
Amendă pentru bărbatul filmat cum își învață fiica de 11 ani să șofeze
4379
15

Unii părinți dau dovadă de iresponsabilitate maximă și pun în joc viața și sănătatea copiilor lor. Zilele trecute, un tată a fost surprins cum își învață fiica de 11 ani să conducă automobilul, pe o stradă din sectorul Râșcani al capitalei.

Gestul iresponsabil l-a costat 3.000 de lei. Imaginile au fost postate pe un portal de știri, transmite Știri.md cu referire la Echipa.md

Potrivit sursei, bărbatul ar fi mers lângă mașină, aproximativ un km, iar când a înțeles că este filmat, mașina a oprit. 

De pe scaunul șoferului a coborât o fetiță de aproximativ 11 ani. Aceasta i-a cedat locul tatălui ei, la volan, iar ea a urcat pe bancheta din spate. Filmulețul video a ajuns în vizorul INP. Forțele de ordine s-au autosesizat, l-au identificat pe șofer și l-au amendat cu 3.000 de lei.

Un alt caz, în care viața unei fetițe a fost pusă în pericol s-a petrecut în după-amiaza de 21 august, pe strada Zelinski în sectorul Botanica al capitalei. 

Din fotografiile postate pe o rețea de socializare se vede cum micuța a ieșit pe jumătate din mașină, pe geamul deschis. Și în acest caz, INP s-a autosesizat, iar acum o caută pe șoferița pentru a o trage la răspundere.

Conform legii, minorii până la 12 ani, trebuie să se afle în autoturism numai în scaunul auto pentru copii, cu centura de siguranță cuplată.

Citește și
article image
Procuror din Ocnița, amendat pentru comiterea falsului în...
0
107
article image
Polițiștii au amendat doi agenți pentru vânzarea...
1
318
article image
Numărul șoferilor amendați a scăzut în jumătate
0
254
article image
Un britanic a cheltuit 30.000 pentru a contesta o amendă...
1
987