main logo
1113

Alertele cu bombă la Parlament, Președinție și Guvern erau false

Alertele cu bombă de la sediile Parlamentului, Președinției și Guvernului, care au fost anunțate vineri, 7 iunie, în timp ce în capitală avea loc un protest al susținătorilor Partidului Democrat, s-au dovedit a fi false.

Alertele cu bombă la Parlament, Președinție și Guvern erau false

Mariana Bețivu, ofițer de presă al Inspectoratului General al Poliției, a declarat pentru IPN că după verificări, nu a fost depistat niciun explozibil. 

Potrivit sursei, sunt întreprinse acțiuni de identificare a persoanei care a sunat la 112 și a anunțat că cele trei instituții sunt minate.
Dacă autorul apelului va fi identificat, acesta s-ar putea alege cu dosar penal și riscă până la doi ani de pușcărie, transmite Știri.md.

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, care se afla cu alți deputați PAS, în clădirea Parlamentului, a declarat într-un live pe Facebook că sunt forțați să părăsească instituția. 

Deputata menționa că au fost difuzate trei mesaje prin care au fost informați că există un pericol și că cei prezenți în clădire trebuie să o părăsească. 

Politiciana punea la îndoială că sediul ar putea fi minat, în condițiile în care acesta este încercuit de polițiști, și că cineva ar fi putut să treacă de ei.

Potrivit poliției, alte incidente în timpul manifestației de la Parlament nu au fost înregistrate. 

Reamintim că astăzi Guvernul Republicii Moldova a fost evacuat după o asemenea alertă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării