main logo
1913

Alerta falsă la Ambasada Rusiei din Chișinău: Geanta era fără explozibil

Alerta cu bombă la Ambasada Rusiei din Chișinău a fost falsă.

Alerta falsă la Ambasada Rusiei din Chișinău: Geanta era fără explozibilFoto: telegraph.md

Contactată de Știri.md, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati, ne-a spus că poliția a fost alertată la ora 11.27.

"La fața locului s-au deplasat toate serviciile specializate. Zona este încercuită, iar personalul medical a fost evacuat. Alte circumstanțe se stabilesc", ne-a spus Natalia Stati.

Potrivit sursei citate, urmare a verificării perimetrului de către angajații Bomteh la o distanță aproximativ 15-20 metri de la ambasadă a fost depistată o geantă suspectă de culoare verde.

"În urma verificării careva mijloace explozibile nu au fost depistate", ne-a mai spus Natalia Stati.

Natalia Stati spune că informația despre geanta suspectă a ajuns la Inspectoratul de Poliție Buiucani de la angajații Inspectoratului General al Poliției, care, la rândul lor, au fost sesizați de carabinieri. 

Cei din urmă au fost alertați de un angajat al ambasadei, care a observat geanta suspectă. 

În acest caz, reprezentanții ambasadei nu riscă pedeapsă pentru că nu este vorba de „comunicare mincinoasă cu bună ştiinţă despre actul de terorism”, a precizat Natalia Stati.

Ultima alertă cu bombă, care s-a dovedit a fi falsă, a fost la 11 mai. Atunci, doi adolescenți au sunat la 112 și au spus că pe acoperișul Circului din Chișinău este amplasat un obiect explozibl.


Foto: https://www.facebook.com/scodin.sandu

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării