13 ianuarie, 12:16
246
0

Alertă falsă cu bombă în Chișinău: Ce pedeapsă riscă făptașul

13 ianuarie, 12:16
246
0

Un locuitor al Capitalei riscă până la 2 ani de pușcărie pentru alertă falsă cu bombă.

Alertă falsă cu bombă în Chișinău: Ce pedeapsă riscă făptașulColaj: știri.md

Cazul a avut loc la data de 13 ianuarie, transmite Știri.md.

Potrivit unui comunicat remis presei, oamenii legii au fost alertați în jurul orei 00:30, prin intermediul serviciului 112.

Suspectul a comunicat că pe strada Maria Drăgan, în subsolul unui bloc de locuit se află un obiect explozibil.

La fața locului imediat au reacționat și s-au deplasat toate serviciile specializate: Batalionul de patrulare și reacționare operativă al DP mun. Chișinău, grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Ciocana, fiind solicitată intervenția specialiștilor de la ,,Bomteh”.

Urmare a verificării subsolului de către specialiștii din cadrul serviciului ”Bomteh”, careva obiecte suspecte sau explozibile nu au fost depistate.

În urmă măsurilor de investigație suspectul a fost identificat și reținut. Acesta s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 38 de ani, anterior judecat pentru comiterea infracțiunilor de furt și circulaţia ilegală a drogurilor.

În cadrul acțiunilor procesual-penale individul și-a recunoscut vina, comunicând că era în stare de ebrietate când a făcut apelul.

Actualmente bărbatul se cercetează în stare de libertate, iar pentru fapta comisă el riscă amendă în mărime de la 27.500 la 42.500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter