316
0
Alertă: 3 persoane s-au înecat timp de 24 de ore în Moldova
316
0

În ultimele 24 de ore, 3 persoane și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară.

Foto: dse.md

Primul caz în care a fost necesară intervenţia salvatorilor pentru recuperarea persoanei a avut loc în râul Nistru din apropierea oraşului Vadu lui Vodă, transmite Știri.md

Aici în dimineaţa zilei de ieri, 16 iunie, la ora 04:20 un bărbat în vârstă de 53 de ani nu a mai ieşit din apă, după ce a intrat să se scalde. La faţa locului au intervenit scafandrii Detaşamentului Căutare Salvare nr.1, care au scos la mal corpul neînsufleţit al bărbatului.

Un alt caz de înec s-a produs în seara zilei de duminică, 16 iunie, în localitate Sângerei. De această dată pradă apelor a căzut un tânăr de 27 de ani. Conform datelor prealabile acesta s-ar fi înecat după ce a intrat în lacul din apropierea localităţii. 

De asemenea, un bărbat de 48 de ani și-a pierdut viața după ce a mers la scăldat într-un iaz din localitatea Puhoi. Circumstanțele cazului se stabilesc, iar recuperare cadavrului a fost efectuată de scafandri.

În acest context, salvatorii atenţionează repetat populaţia să evite scăldatul în locuri neamenajate şi neautorizate. Oamenii sunt îndemnați să respecte regulile de comportament pe apă şi să nu consume băuturi alcoolice.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2019 peste 26 de persoane, inclusiv 5 minori şi-au pierdut viaţa în bazinele acvatice din ţară. 

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter