main logo
522

Agenți economici, beneficiari ai procedurilor simplificate de vămuire

De la începutul acestui an, lista agenților economici care beneficiază de facilități și proceduri simplificate de vămuire a fost completată cu încă doi antreprenori.

Agenți economici, beneficiari ai procedurilor simplificate de vămuireAgenți economici, beneficiari ai procedurilor simplificate de vămuire

Unuia i-a fost acordat statutul de Agent Economic Autorizat (AEO), iar cel de-al doilea a primit autorizația de vămuire la domiciliu (PVD), transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Autorizațiile au fost eliberate după ce beneficiarii au întrunit o serie de condiții, printre care conformarea benevolă, lipsa încălcărilor legislației vamale și fiscale și a datoriilor față de bugetul public național.

În prezent sunt înregistrați 118 agenți economici autorizați și 78 de antreprenori care au permisiunea vămuirii la domiciliu.

Potrivit Serviciului Vamal, conceptul AEO a fost implementat în țara noastră în anul 2014, constituind o condiționalitate a Acordului de Asociere RM-UE. Statutul respectiv îi oferă titularului o serie de beneficii, precum simplificarea procedurilor vamale, reducerea numărului de controale sau trecerea prioritară a frontierei. Totodată, beneficiarul are posibilitatea alegerii locului efectuării controalelor și amânării plăților vamale pe  o perioadă de până la 30 de zile.

În același timp, vămuirea la domiciliu (PVD) îi permite titularului să depună declarații vamale electronice, fără a fi necesară prezentarea mărfurilor importate sau exportate la un post vamal. Astfel, agenții economici au posibilitatea să-și vămuiască mărfurile la sediul sau depozitul propriu, autorizat de organul vamal, fapt ce le economisește timpul și le reduce costurile de transport.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării