main logo
579

Administratorul unei întreprinderi, reţinut pentru o mită de 450.000 lei

Ofiţerii Direcţiei generale teritoriale Sud a CNA şi procurorii anticorupţie l-au reţinut pe administratorul de insolvabilitate al unei întreprinderi din Cahul într-un dosar de corupţie.

Administratorul unei întreprinderi, reţinut pentru o mită de 450.000 leiFoto: monitorulneamt.ro

Bărbatul ar fi luat de la un agent economic 45.000 de lei pentru a-i vinde la un preţ mai mic întreprinderea, transmite Știri.md.

Mai exact, administratorul ar fi încercat de mai multe ori să scoată la licitaţie bunurile întreprinderii, în valoare de peste 1 milion de lei, dar nu ar fi reuşit să le vândă. Recent, un agent economic a propus preţul cerut însă, la momentul achitării banilor, administratorul de insolvabilitate ar fi venit cu unele condiţii.

Potrivit datelor, administratorul i-ar fi cerut cumpărătorului să transfere 600.000 de lei pe contul întreprinderii, 250.000 de lei să-i dea personal în numerar, iar alte 200.000 de lei să le pună pe contul unei companii pe care acesta ar fi gestionat-o prin terţi. Respectiv, sumă pretinsă ilicit de bănuit a constituit 450.000 de lei.

Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere pasivă, în cadrul dosarului fiind dispuse un şir de acţiuni procesual-penale, inclusiv transmiterea banilor sub controlul CNA şi al procurorilor.

Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă închisoare de la 7 la 15 ani cu amendă şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării