main logo
382

Accident de autobuz în Maroc, provocat de inundații. Cel puțin 24 morți

Un autobuz cu 27 de pasageri la bord s-a răsturnat, duminică, pe un pod din localitatea El Khank, Maroc, în urma inundaţiilor care au provocat revărsarea unui râu. Autorităţile au demerat cercetări pentru găsirea pasagerilor dispăruți în apă.

Accident de autobuz în Maroc, provocat de inundații. Cel puțin 24 morți

Potrivit unui nou bilanţ oficial prezentat vineri de autoritățile marocane, accidentul de autobuz s-a soldat cu 24 de morţi, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Autobuzul s-a răsturnat la traversarea unui pod în apropierea unui sat din provincia Errachidia în urma inundaţiilor provocate de ploile torenţiale, au precizat autorităţile locale, care raportaseră luni 17 decese. 

Între timp, echipele de salvare au descoperit cadavrele a alţi şapte pasageri, dintre care cinci vineri, au adăugat autorităţile. 

Pasagerii evacuaţi, printre care se află şi răniţi în stare gravă sau mai puţin gravă, au fost transportaţi la spitalul din oraşul Errachidia. Dat dispărut iniţial, şoferul a fost găsit şi transportat luni la spitalul din Errachidia. 

Potrivit autorităţilor, problema posibilei sale responsabilităţi se află în centrul anchetei judiciare deschise în acest caz. 

Marocul a fost afectat recent de o serie de furtuni violente, care au provocat o viitură de amploare pe un teren de fotbal din regiunea Taroudant (sudul ţării) şi de inundaţii urmate de importante pagube materiale în mai multe localităţi, potrivit Agerpres. 

Situată la marginea deşertului regiunea Drâa-Tafilalet, unde se află provincia Errachidia, este afectată de fenomene climatice extreme, cu secetă şi viituri şi o topografie accidentată care accentuează amploarea inundaţiilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării