main logo
634

Accesul reprezentanților ACUM în penitenciarul unde stă Gheorghe Petic, îngrădit

Acces interzis pentru câțiva deputați din partea blocului ACUM în Penitenciarul nr.17 de la Rezina, acolo unde este deținut Gheorghe Petic.

Accesul reprezentanților ACUM în penitenciarul unde stă Petic, îngrăditAccesul reprezentanților ACUM în penitenciarul de la Rezina rămâne îngrădit

Chiar și după jumătate de oră de când se află acolo, aceștia nu pot intra, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Mai mult, administrația penitenciarului refuză să ofere detalii. Alexandru Slusari: „Toți reprezentanții au fugit. Noi avem dreptul de a intra fără permis în orice penitenciar. E o încălcare gravă”.

Potrivit reprezentanților penitenciarului, accesul a fost interzis pe motiv că astăzi este anunțată zi sanitară în instituție.

„Este o minciună. Zi sanitară a fost sâmbătă”, a menționat Alexandru Slusari.

„Știm foarte bine în ce condiții își ispășesc pedeapsa cetățenii noștri, unii dintre ei pe nedrept. Vom lua măsuri neapărat”, a declarat deputatul ACUM, Mihai Popșoi.

Menționăm că Gheorghe Petic a fost reținut la 12 octombrie 2018. Pe numele lui a fost pornită o cauză penală pentru viol.

La data de 28 februarie, procurorii au solicitat 4 ani de închisoare pentru Gheorghe Petic.

Decizia va fi luată în cadrul ședinței din data 20 martie 2019.

Amintim că la data de 16 ianuarie 2018 avocații lui Gheorghe Petic, Angela Istrati și Andrian Cojocaru, au declarat că investigarea cauzei penale a acestuia se desfășoară cu numeroase încălcări. În cadrul unei conferințe de presă aceștia au menționat că starea de sănătate a lui Petic este foarte gravă, iar instanța de judecată refuză să-i ofere ajutorul necesar.

Gherghe Petic este fost angajat al Poliției de Frontieră, care anterior făcuse dezvăluiri despre scheme de contrabandă cu țigări în care ar fi implicați responsabili din Poliția de Frontieră din Republica Moldova și România.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării