main logo
1019

7 persoane sunt bănuite de contrabandă cu ţigări din Transnistria în UE

Șapte persoane au fost reținute de oamenii legii pentru contrabandă cu ţigări din Transnistria în UE.

7 persoane sunt bănuite de contrabandă cu ţigări din Transnistria în UE

Activitatea infracțională a grupului a fost documentată începând cu anul 2018- prezent, transmite Știri.md.

Potrivit poliției, membrii grupării cu vârsta cuprinsă între 22 și 43 de  ani, locuitori ai municipiului Chişinău, își desfășurau activitatea ilegală în locuri special amenajate pe teritoriul Capitalei, precum și în alte localități ale țării.

Membrii grupului având intenția obținerii unui profit personal, prin trecerea peste frontiera vamală a Republicii Moldova a mărfurilor prin contrabandă, în comun acord cu reprezentanții diferitor companii care au ca gen de activitate producerea și realizarea tutunului fermentat și articolelor de tutungerie, îndeosebi companiile aflate în regiunea transnistreană, procurau produse de tutungerie pe care săptămânal introduceau fraudulos din Transnistria în Republica Moldova. 

În continuare, țigaretele introduse ilegal din stânga Nistrului au fost depozitate în raza mun.Chișinău şi repartizate persoanelor care le transportă prin contrabandă în România și țările UE.

 La 16 și 17 mai 2019, polițiștii au descins la 12 adrese, astfel au reținut în flagrant în regiunea satului Frumușica un automobil de model „Volkswagent T4”, două „Mercedes Sprinter”,  în timpul transportării țigaretelor din regiunea transnistreană în municipiul Chișinău.

În momentul reținerii, suspecții au opus rezistență fizică. Mai mult ca atât, mijloacele de transport urmărite, fiind escortate de alte automobile, care asigurau traseul pentru a evita stoparea acestora de către organele de poliție, intenționat tamponau automobilele  angajaților de poliție pentru a bloca și a crea impedimente la reținerea acestora.

 În urma perchezițiilor efectuate au fost depistate și ridicate 329 cutii ceea ce constituie 164.500 pachete și 3.290.000 țigarete de marca „Marble” fără timbre de acciz. 

Prejudiciu cauzat se ridică la 3.619.000 lei.

Totodată, în cadrul perchezițiilor, au fost depistate și ridicate peste 500.000 lei, mijloace financiare dobândite pe cale criminală, înscrisuri de tip ciornă, telefoane mobile.

De asemenea, au fost reținute două persoane, fiind plasați în izolatorul de detenție provizorie a DP mun. Chișinău.

În continuare se efectuează acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații în vederea stabilirii tuturor persoanelor implicate la  comiterea infracțiunii.

 Dacă se va dovedi vinovăția suspecților, aceștia riscă pedeapsă cu închisoare de la 4 la 8 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării