main logo
536

5 moldoveni reținuți pentru prepararea și comercializarea drogurilor

Poliția Capitalei a reținut 5 persoane, originare din Capitală şi raioanele Ştefan Vodă şi Criuleni, cu vârsta cuprinsă între 23 ani și 30 de ani.

5 moldoveni reținuți pentru prepararea și comercializarea drogurilor5 moldveni reținuți pentru prepararea și comercializarea drogurilor

Ei sunt suspectați de prepararea și comercializarea mai multor tipuri de droguri, în special a celor de origine vegetală, pe teritoriul capitalei în proporții deosebit de mari, transmite Știri.md

În cadrul măsurilor speciale de investigații și de urmărire penală polițiștii au stabilit că indivizii preparau și depozitau substanțele stupefiante de tip „Marijuana” şi „Extazy’’ iar fiecare dintre suspecţi aveau roluri bine determinate.

Astfel, au fost efectuate mai multe percheziții autorizate atât în mijloacele de transport cât și la domiciliile tuturor membrilor grupării criminale, unde au fost depistate și confiscate droguri de tip „Marijuana’’, cu masa de circa 5 kilograme, în masă liberă, precum şi pregătite pentru comercializare în pachete din polimer zip-lock, 50 grame de substanţă stupfiantă Hidroponică, 14 pastile Extazy de culoare roz şi galbenă, cântar electronic la scară mică, telefoane mobile utilizate la săvârşirea infracţiunii, precum şi mijloace băneşti dobândite în urma săvârşirii infracţiunii în sumă de 57.000 lei.

Cantitatea de droguri a fost ridicată, sigilată și transportată la Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare al IGP. Valoarea drogurilor confiscate, în cazul comercializării pe piaţa neagră, a fost estimată la aproximativ 100.000 lei.

Suspecții au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore. Membrii grupării criminale riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 15 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării