main logo
994

4 echipe de pompieri au intervenit pentru a stinge incendiul din Șișcani

Pompieri de la patru posturi din trei raioane au intervenit să stingă un incendiu în satul Șișcani.

4 echipe de pompieri au intervenit pentru a stinge incendiul din Șișcani

Asta pentru că la cea mai apropiată stație, cea din Leușeni, în care s-au investit milioane de lei anul trecut, nu erau suficiente autospeciale, au explicat salvatorii. Flăcările au distrus în totalitate casa unei familii, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

Incendiul a izbucnit în jurul orei unu. Proprietarii erau acasă și dormeau când au simțit miros de fum, așa că imediat au ieșit afară și au strigat după ajutor. Șocați de cele întâmplate, cei doi soți au refuzat să vobească în fața camerei. Vecinii au spus că pompierii au fost chemați imediat, iar între timp ei au încercat să stingă focul cu căldările. 

Dar tot ce făceau era în zadar. Din cauza că în sat a fost deconectat curentul electric, în urma incendiului, oamenii nu au putut să pompeze apa din fântâni. 

Pompierii spun că apelul a fost înregistrat la ora unu noaptea, iar primele două autospeciale au ajuns în 20 de minute. O echipă a venit din raionul Nisporeni, iar cea de-a doua de la cea mai apropiată stație, cea din Leușeni. 

Pentru că salvatorii nu puteau potoli flăcările, și-au chemat în ajutor colegii. Așa că peste un timp, a venit o autospecială din raionul Ungheni, iar alta de la Centrul Republican de Intervenție Operativă din Chișinău. Asta în contextul în care la Leușeni, post deschis anul trecut cu trei milioane de lei din bugetul public, mai era o autospecială liberă, dar nu a fost folosită.

„De ce nu au intervenit ambele mașini de la Leușeni ? Potrivit protocolului a fost necesară o mașină de la Nisporeni și o mașină din localitatea apropiată, iar o altă mașină a rămas de rezervă”, a explicat Liliana Pușcașu, purtătorul de cuvânt DSE.

Pompierii au reușit să oprească flăcările abia după șase ore.

Pompierii nu au putut spune deocamdată de la ce a pornit incendiul, proprietarii casei, însă, cred că ar fi din cauza sobei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării