main logo
519

25 de cazuri noi de scarlatină au fost înregistrate în Capitală

Un număr de 25 de cazuri noi de scarlatină au fost înregistrate săptămâna trecută în Capitală.

25 de cazuri noi de scarlatină au fost înregistrate în CapitalăFoto: ziaruldevrancea.ro

Informațiile au fost prezentate luni, 10 iunie, la ședința operativă a serviciilor primăriei Chișinău de către șeful interimar al Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate, Carolina Olaru, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Potrivit sursei citate, săptămâna trecută în municipiu au fost înregistrate 25 de cazuri noi de scarlatină, patru cazuri de oreion şi 36 de cazuri de varicelă. În aceeaşi perioadă, în instituţiile medicale de profil din Chişinău au fost internaţi 11 bolnavi de tuberculoză.

Numărul cazurilor de scarlatină înregistrate în capitală a crescut în ultimele două luni, iar la mijlocul lui aprilie curent, 10 copii de la o grădiniţă din sectorul Botanica al capitalei au ajuns la spital după ce s-au îmbolnăvit de scarlatină.

Scarlatina este o boală a copilăriei, doar că spre deosebire de varicelă, rubeolă, rujeolă și oreion nu este cauzată de un virus, ci de bacteria Streptococ beta-hemolitic de grup A. Cei mai predispuși spre îmbolnăvire sunt copiii de 3-10 ani. 

Nu există vaccin pentru scarlatină. Ca și alte boli contagioase ale copilăriei, de scarlatină poți fi bolnav o singură dată, pentru că se formează imunitatea antitoxică care este pentru toată viața.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării