16 sep, 2020 15:14
156
0

2 recidiviști reținuți la scurt timp după comiterea unui jaf stradal

16 sep, 2020 15:14
156
0

Doi tineri riscă să fie pedepsiți cu închisoare de la 5 la 7 ani după ce, în seara de ieri, au furat un telefon mobil de la un tânăr de 18 ani.

2 recidiviști reținuți la scurt timp după comiterea unui jaf stradalColaj: știri.md

Cazul a avut loc ieri, 15 septembrie, în jurul orei 19:55, pe bd. Moscova din sectorul Râșcani al Capitalei, transmite Știri.md.

Echipajul poliţiei imediat s-a deplasat la fața locului, unde a fost întâmpinat de către partea vătămată, un tânăr în vârstă de 18 ani, care a comunicat forțelor de ordine că în timp ce se afla pe bd. Moscova, de el s-au apropiat doi indivizi și în mod deschis i-au sustras telefonul mobil de model ,,SAMSUNG”, după care au fugit de la locul comiterii infracțiunii. Totodată, tânărul a reținut semnalmentele făptașilor despre ce a comunicat polițiștilor. Prejudiciul cauzat tânărului constituie 4.500 lei.

Astfel, în urma reacționării prompte a polițiștilor, suspecții în comiterea infracțiunii au fost reținuți și încătușați în curtea blocului de locuit de pe str. Nicolae Dimo. Indivizii au fost recunoscuți de către partea vătămată, iar asupra lor a fost depistat telefonul sustras. La fața locului a fost solicitată grupa operativă a inspectoratului de poliție a sec. Râșcani, pentru documentarea cazului. Aceștia s-au dovedit a fi cu vârstele de 18 ani și 25 ani, originari din mun. Chișinău și r. Anenii Noi, anterior fiind judecați pentru comiterea infracțiunilor de furt.

Tinerii au fost escortați la inspectoratul de poliție pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vina, comunicând că telefonul mobil sustras urmau să îl vândă și să obțină un profit.

Suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție și sunt cercetaţi penal pentru jaf, iar conform legislaţiei penale în vigoare se pedepsește cu închisoare de la 5 la 7 ani.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter