3 iunie, 10:22
608
1
1,5 milioane de euro, ticsiți în TIR: Șoferul, trimis în judecată
3 iunie, 10:22
608
1

Dosarul penal de învinuire a șoferului autocamionului, care a încercat să introducă ilegal în țară, la 18 aprilie 2020, suma de peste 1,5 milioane euro, a fost trimis în judecată.

Colaj: știri.md

Potrivit informațiilor, bărbatului de 36 de ani din Chișinău i se incriminează tentativa de contrabandă, comisă în calitate de autor, transmite Știri.md

Așa cum fapta a fost comisă la punctul vamal Leușeni, conform competenței teritoriale, procurorii au trimis dosarul spre examinare Judecătoriei Hâncești, sediul central. 

În ceea ce privește beneficiarul și organizatorul schemei de contrabandă, dosarul penal a fost disjuns într-o procedură separată, iar investigațiile continuă, de comun cu Serviciul Vamal.

Totodată, pe lângă suma de bani nedeclarată, învinuitul nu a declarat nici alte bunuri transportate ca utilaj tehnic (ștanțe și cuțite pentru ștanțe) folosit la tăierea hârtiei și cartonului, astfel încât suma totală a tentativei de contrabandă, la care se adaugă camionul (cap-tractorul) sechestrat, depășește 1.650.000 de euro.

Bărbatul, care în prezent se află în arest la domiciliu, riscă închisoare de la 3 la 10 ani, inclusiv cu confiscarea bunurilor în folosul statului.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter