main logo
2463

Martor în cazul BEM, agresat în plină stardă

După ce a fost agresat ieri, în plină stradă, Alexei Damaschin, unul dintre martorii în dosarele de acordare a creditelor neperformante și a furtului de un miliard de la Banca de Economii, a relatat cu lux de amănunte pentru Deschide.MD cum a avut loc incidentul.

Martor în cazul BEM, agresat în plină stardăDamaschin spune că nu este prima tentativă de intimidare a sa de către personele care au prejudiciat BEM. Foto: moldovacurata.md

Omul de afaceri Alexei Damaschin spune că a fost agresat fizic de o persoană necunoscută în timp primblîndu-se în preajma hotelului ”Luna” la fotografiat pe proprietarul acestuia Eduard Tverdohleb, figurant în dosarul furtului banilor de la BEM. În rezultat Damaschin s-a ales cu o fractură a mâinii stângi.

„Ieri aflându-mă în jurul orei 11:00 pe strada Petru Movilă lângă hotelul „Luna” am fost atacat de  o persoană neidetificată, la indicația lui Eduard Tverdohleb. Acest personaj este acoperișul lui Ion Lambantu și Iurie Drozd, personaje care au executat scheme de deposedare la Banca de Economii. Eu sunt martor în dosarul BEM, în instanță de judecată și am declarat niște fapte care demaschează scheme organizate și până în present.”

Damaschin spune că nu este prima tentativă de intimidare a sa de către personele care au prejudiciat BEM. El a mai adăugat că a fost deposedat de afaceri și șantajat de interlopi pentru a nu da depoziții în cazul furtului de la bancă.

„Acești cetățeni figurează direct în dosarele de deposedare de activelor de la Procuratura anticorupție. Dosare care au fost instrumenate de judecătorul Iurie Țurcanu de la Judecătoria Râșcani. Prin aceste dosare ei au încercat să mă șantajeze ca să nu depun mărturii. Eduard Tverdohleb m-a sunat și mi-a spus că-mi va rupe picioarele și mâinele”, a declarat Damaschin.

Contactat de reporterii Deschide.MD, Eduard Tverdohleb a declarat, la început, că nu-l cunoaște Alexei Damaschin și nu au avut afaceri împreună. 

„Nu-l cunosc pe domnul Damaschin, nu am adat nicio indicație nimănui, pentru al intimda pe Damaschin. Dumnealui este un om bolnav care fotografiază tot. Eu nu am nici o implicare în furtul de la BEM.” a declarat Tverdohleb.

Despre agresarea lui Alexei Damaschin a scrsis pe pagina sa de facebook și fostul șef al Comisiei buget și finanțe, Veceslav Ioniță. Fostul deputat spune că Damaschin este una din persoanele numele căruia este în lista de martori trimisă de el la Centrul Național A în perioada când era președinte de comisie. 

„Unul din martorii, care a depus mărturii și a prezentat documente în Comisia Parlamentară Economie, Buget și Finanțe pe subiectul Banca de Economii, Caravita, Filat, ieri pe data de 7.05.2015 în jurul orelor 11:00 a fost agresat fizic în plină strada. Dumnealui este una din persoanele numele căruia este în lista de martori trimisă de mine la CNA în perioada când eram președinte de comisie. A fost agresat, după ce am povestit la Realitatea TV, despre mărturiile lor și faptul că mă voi întâlni cu ei săptămâna aceasta pentru a discuta noi detalii pe cazul BEM”, a precizat Veceslav Ioniță

Menționăm că ofițerul de presă al Centrului Național Anticorupție, Angela Starinschi a postat pe pagina sa de facebook că CNA va lua în vizor acest caz.

 „Ce va fi mai departe?... Domnule Veaceslav Ioniță, noi vom fi cu ochii pe acest caz. Vă rugăm să ne ţineţi la curent” , a notat Starinschi.

În februarie curent Alexei Damaschin a solicitat protecție de la Procuratura Generală și Procuratura Anticorupție fără a primi niciun răspuns.

Plângere

De menționat că spre fianlul discuției telefonice cu reporterii Deschide.MD, Eduard Tverdohleb ne-a atenționat „să avem grijă de familiile noastre”. 
Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării